První zápas sezony 2016/2017

První utkání nové sezony mají za sebou hráči HC Falcons, kteří tak zápasem s Tučnáky otevřeli již 20. ročník Kynšperského poháru. A otevřeli ho výhrou!

 

HC Falcons - Tučnáci Cheb    10:4 (2:1, 3:0, 5:3)

Branky: 4. Kalina T. (Žáček), 7. Kalina J. (Kalina T.), 20. Dimo (Rubický), 24. Kurtin (Rubický), 28. Dimo (Vaněk st.), 32. Brožík (Kurtin), 41. Dimo, 43. Kalina J. (Žáček), 44. Vaněk ml. (Žáček), 45. Dimo (Brožík)

 

První utkání sezony nezačali Falcons zrovna dobře a už po sedmi vteřinách hry prohrávali. Netrvalo ale dlouho a brzy se stav zápasu změnil v jejich prospěch a i díky výborným zákrokům Přibyla se ujali vysokého vedení 6:1. Tučňáci se ale vrhli do útoku a obrana domácího celku nevěděla, kde jim hlava stojí a z aktivity Chebu byl rázem pouze dvoubrankový rozdíl. Time out ale dodal Falconům další síly, hru uklidnili a nakonec díky dalšim pohledným kombinacím a brejkům odskočily na rozdíl šesti branek. Falcons tak v 1. kole Kynšperského poháru zvítězily v poměru 10:4. 

 

"Od začátku jsme si hráli to svoje a nedávali soupeři mnoho příležitostí a byli jsme to my, kdo so vytvářel jednu šanci za druhou. Tučňáci se ale nevzdali, dokázali rychle snížit na rozdíl dvou branek a nám doslova teklo do bot. Pak jsme ale ukázali obrovskou vnitřní sílu a vstřelili další čtyři krásné branky. Týmu jsem v šatně poděkoval za odhodlání a bojovnost. Nechali jsme na hřišti srdíčko a bojovali do posledního dechu," zhodnotil utkání kapitán vítězného mančaftu Michal Žáček.