Falconi zažili křest ohněm a v prvním utkání vysoko prohrálli

HC Falcons nastoupilo ke svému prvnímu utkání v Kynšperském poháru proti Libavskému Údolí "B". A byl to pro ně krušný začátek. Falconi nastoupili téměř v plné sestavě, ale přesto po pár minutách hry prohrávali 6:0. Na hráčích byla vidět laxnost a nedisciplinovanost, ke které se přidala ještě nervozita z prvního utkánjí sezony. Po změně brankářů, kdy Vodoucha vystřídal Jurčík se hra hostujícího celku zlepšila a přinesla také první soutěžní branku, o kterou se postaral Michal Vaněk. 

Ve druhém dějství byli Falconi Libavskému Údolí vyrovnanějším soupeřem a postupně se dostávali do více a více brankovým příležitostí. Jen jedna ale skončila gólem. Po přihrávce Marka Horáka mířil přesně mezi tyče Václav Lísa. Domácí ale byli i ve druhé třetině lepší minimálně co se týče vstřelených branek, protože na svoje konto přidali dvě a vkráčeli do třetí třetiny za vedení 8:2.

Na začátku třetí třetiny se Falconi snažili o zkorigování skóre, což se jim nepovedlo zejména kvůli výborně chytajícímu Moravcovi, který likvidoval jednu šanci za druhou. Nováček soutěže se v závěrečném dějství prosadil dvakrát. Nejdříve se po přihrávce Pavla Dima prosadil Václav Vaněk, aby o chvíli na to mohl vstřelit svou druhou branku v utkání. Michal Žáček ho totiž přihrávkou do středu hřiště vybídl k samostnému úniku, který hrající trenér Falconů dokázal bez problémů proměnit. Poté, co se domácí prosadili ve třetí části rovnou čtyřikrát skončilo utkání mezi týmy Libavské Údolí "B" a HC Falcons 12:4.

Ohlasy kapitána HC Falcons Michala Žáčka: "V šatně jsme si říkali, že se z prvního zápasu nesmíme hlavně posrat. To se ale nakonec stalo. Začátek zápasu nám totálně nevyšel a za stavu 6:0 je těžké s výsledkem něco udělat a zejména proti tak zkušenému týmu, jakým Libavské Údolí je. Od té chvíle jsme si řekli, že už o nic nejde a naše hra se rapidně změnila, i když k tomu, co bychom chtěli předvádět, měla stále daleko. Začali jsme ale chodit do soubojů, nebáli jsme se puku a stříleli jsme. Musím pochválit brankáře domácích, protože nám zneškodnil několik doslova vyložených šancí. Spoluhráče bych chtěl pochválit za to, že i když se nedostali tolik do tempa kvůli tomu, že jsme měli čtyři lajny, a navíc výsledek pro nás nebyl zrovna ideální, snažili se, chodili do soubojů, bojovali a stále měli snahu s výsledkem něco udělat. Soupeři bych chtěl pogratulovat za skvělý předvedený výkon."